Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.05.2023.

17:29

Borković osvojio šesto mesto na trci u Belgiji

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je šesto mesto na drugoj trci na stazi Spa Frankošamps u Belgiji tokom TCR svetskog rangiranja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Borković osvojio šesto mesto na trci u Belgiji
Foto: Profimedia

Borković je u jučerašnjoj prvoj trci zadobio jak udarac, ugruvan vrat i jako iščašenje palca nakon incidenta sa mladim Australijancem, B. Bergvanom.

U saopštenju Borkovićevog tima se navodi da je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno da li će srpski šampion biti u stanju da vozi drugu trku.

Međutim, velika volja da predstavi Srbiju na svetskom takmičenju je Borkovića osnažila da izađe na stazu i postigne izuzetan uspeh sa četvrtom pozicijom u generalnom plasmanu TCR Evrope i šestom pozicijom na drugoj trci. Borković je u Belgiji osvojio 23 poena.

"Mislio sam da neću moći da vozim drugu trku zbog ozbiljne povrede palca koju sam zadobio u prvoj trci, ali sam smogao snage zbog svojih fanova, sponzora i moje Srbije da ipak izvezem jednu od najtežih trka u svom životu", rekao je Borković, preneo je tim srpskog automobiliste.

"Budući da sam dobio kaznu da započnem tri startne pozicije unazad zbog sudara u prvoj trci, razmišljao sam da samo startujem trku i odslužim kaznu da me ona ne bi sačekala na narednoj trci u Hungaroringu. Međutim, uspeo sam da odvezem celu trku iako sam na pola hteo da padnem u nesvest od bolova", dodao je srpski automobilista.

On je istakao da je staza u Belgiji jako teška i tehnički izazovna.

"Ovo je jako teška i tehnički izazovna staza, kao i prolazak kroz najpoznatiju krivinu na svetu Eu Rouž gde je veoma visok nagib, a prosečna brzina 250-300km/h. Na kraju smo završili na šestoj poziciji u TCR Evropi pa sam i pokupio dovoljno bodova da zadržimo četvrto mesto u generalnom plasmanu sa novim poenima. Okrećemo se ka narednom izazovu u komšijskoj Mađarskoj gde nastavljamo ovogodišnju promociju Srbije u svetu i dalju borbu za što bolje plasmane", istakao je Borković.

Naredna trka biće održana 17. i 18. juna na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

18 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu