"Novak je modernizovao igru"

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula, impresioniran je uspehom Novaka Đokovića na Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Utorak, 31.01.2023.

16:35

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Đoković se desetim trijumfom u Melburnu vratio na čelnu poziciju na ATP listi, i to posle rekordnog skoka, sa petog mesta.

Vilander je u kolumni za "Ekip" poručio da je Novak našao nove načine kako da unapredi svoju moćnu igru.

"Sa 35 godina odlučio je da igra kao šampion modernog doba. Federer i Nadal su takođe menjali svoju igru. Rodžer se nekako više držao svojih limita. Rafa je tražio taktička rešenja kako bi izbegao da previše trči. Novak je napao mlade igrače njihovim oružjem. Kao da kaže, mogu da udarim jači forhend, mogu da udarim lopticu ranije, da nađem bolja mesta gde da plasiram servis", kaže Vilander.

Šveđanin je uveren da Novak time sebi produžava vreme u svetu tenisa.

"Iznenada, možemo da pročitamo u kom smeru pokušava da usmeri svoju igru danas. To je više fizički, napadačkiji tenis. I dalje je to isti Đoković, ali je dodatno modernizovao igru. Na kraju, odaje utisak superiornosti retko viđene u istoriji ove igre. Osim servisa protivnika, apsolutno kontroliše sve što se dešava na terenu", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: