"Ponekad se čini da je Ivanišević najveći protivnik Đokoviću"

Nemačka teniserka Andrea Petković iznela je zanimljiva gledišta o osvajaču prvog Grend slema u sezoni Novaku Đokoviću.

Izvor:

Ponedeljak, 30.01.2023.

20:00

EPA-EFE/CJ GUNTHER

Srpski teniser se vratio na vrh ATP liste pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu turnira u Melburnu, a Petković smatra da je on na Australijan openu igrao možda i najbolji tenis u svojoj karijeri.

"Gledajući Novaka u poslednje dve nedelje, tokom kojih je igrao verovatno najbolji tenis u životu, razmišljala sam o nečemu. Njegova najveća snaga su oči – on vidi lopticu ranije od bilo koga drugog – i prilagodljivost. On nema poseban “Novakov” stil igre, ali u stanju je da se prilagodi na bilo koje uslove, podlogu i protivnika. Potrebno mu je da igra odbranu? Igraće odbranu. Potrebno je da bude agresivan? Biće agresivan. Treba da uzvrati kontraudarom? Uzvratiće. Boris Beker nedavno mi je rekao nešto veoma zanimljivo: ‘Novak je kao voda, nikada ga ne možeš uhvatiti‘. Fascinantno je to gledati godinama. Da, očigledno je mentalno jak, fizički sposoban, itd, itd… Ali ta sposobnost da se prilagodi ga čini gotovo nepobedivim, jer kao protivnik nikada ne znaš kakav će bit na drugoj strani mreže u datom trenutku.” Takođe: Nekada se čini da mu je najveći protivnik… Goran. Šta vi ljudi mislite?"

Petkovićeva je rođena u Tuzli, a najbolji plasman u pojedinačnoj konkurenciji imala je 8. avgusta 2011. godine, kada je bila 10, i 28. septembra 2009. godine kada je u igri parova postala 68. na svetu. Nije osvojila nijednu VTA titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: