Rouč: Novak je favorit, ali Tim me je impresionirao

U čast nekadašnjeg teniskog šampiona Tonija Rouča priređen je svečani ručak u “Grand Hajat” hotelu u Melburnu.

Izvor: Z. Kecman

Subota, 01.02.2020.

19:00

Rouč: Novak je favorit, ali Tim me je impresionirao
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Rouč koji je u karijeri osvojio jedan Grend slem pehar, na Rolan Garosu 1966. godine, a igrao još dva puta finale u Njujorku i jednom na Vimbldonu, rekao je da očekuje odličan meč u finalu Australijan Opena.

I Tim i Đoković po njemu imaju svoje velike adute, a on kaže da će u svakom slučaju pobediti tenis.

Radujem se tom meču, mislim da će biti izvrstan tenis. Očigledno je da je Novak favorit, ali prilično sam impresioniran Timovom igrom do sada. Očekujem neizvestan meč”.

Na pitanje, šta Tim mora da uradi da bi slavio, istakao je bitnost toga da stalno bude agresivan.

Tim mora da bude agresivan jer je Novak jedan od najboljih u istoriji kada je reč o kontrama, vraćaće mnogo lopti, a onda će i sâm biti agresivan kada se za to ukaže šansa. Po onome što sam video, Tim napada ceo turnir, treba sa takvim mentalnim sklopom da uđe i u finale”, smatra Rouč.

Australijanac kaže i da Tim sada zna kako je igrati finale i da će pritisak na njega biti manji.

Već je igrao dvaput u finalu Rolan Garosa, igrao je u mnogo velikih mečeva i mislim da je spreman. Sa druge strane, Novak voli ovaj teren i očekujem odličan meč”.

Rouč, koji je nekada bio i trener Ivana Lendla, kaže da je primetio izvesne novine u igri srpskog šampiona.

Dopada mi se Novakov drugi servis, mislim da je tu mnogo napredovao, lopta sada brže ide. U tenisu ima stara izreka da si dobar onoliko koliko ti je dobar drugi servis. Nadam se da će nastaviti tako”.

Konačno, na pitanje može li Federer da osvoji još koji Grend slem, odgovorio je potvrdno.

Nikada ga ne treba otpisati, on je veliki šampion. Vimbldon mu je verovatno najbolja prilika, bio je na poen do pobede, sada je u Melburnu igrao polufinale, tako da ne bih rekao da je nemoguće da uzme još neku Gren slem titulu”, zaključio je Rouč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: