Nova vest
Tenis

Subota, 19.01.2019.

14:16

Cicipas: Federer je legenda, uzbuđen sam pred meč

Grčki teniser Stefanos Cicipas pričao je o svom narednom protivniku na Australijan openu Rodžeru Federeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Cicipas: Federer je legenda, uzbuđen sam pred meč
Photo by Paul Kane/Getty Images

Cicipas i Federer se sastaju u osmini finala prvog Grend slema sezone, a do sada su igrali jedanput – ranije ove godine na Hopman kupu, kada je bez izgubljenog seta slavio Rodžer.

Od tog duela do sada je prošlo oko dve nedelje, a Cicipas ističe da je naučio dosta toga i da je poraz bio poučan.

"Dosta sam naučio od poslednjeg meča protiv njega. Sada malo bolje razumem njegov stil igre. On dobro servira i mislim da ću morati da eksploatišem njegov ritern, kao i da koristim svoj, što je više moguće. Siguran sam da će dobro servirati (protiv mene), tako da moram da ga pritisnem na riternu, i to dosta da ga pritisnem", rekao je Cicipas.

Cicipas jedva čeka meč protiv "teniske legende".

"Da, on je živa legenda našeg sporta. Biće fantastično igrati protiv njega na jednom od najvećih stadiona, Rod Lejver areni. Veoma sam uzbuđen".

Grk je Rodžera gledao često dok je odrastao i oduvek mu se divio, gledajući njegove klasike sa Rafom Nadalom i Novakom Đokovićem.

"Da, taj 'el klasiko' sa Nadalom i Đokovićem, te mečeve sam često gledao. Dosta emocija prolazi kroz mene kada razmišljam o tome koliko je suludo da sam u poziciji da igram protiv njega", dodao je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve