Kris Evert: Niko me ne rasplače kao Federer

Osvajačica 18 Grend slem titula Kris Evert na vrlo emotivan način je doživela pobedu Rodžera Federera na Australijan openu.

Izvor: AK

Utorak, 30.01.2018.

10:25

Kris Evert: Niko me ne rasplače kao Federer
Foto: Getty images

Švajcarac je postao prvi teniser koji je osvojio 20 GS trofeja, a njegove suze na Rold Lejver areni rasplakale su i legendarnu Amerikanku.

"Niko me ne rasplače kao Rodžer Federer. Niko. Ne postoji niko kao on. Mislim da će sada biti još dominantniji", rekla je Evert.

Federer je u 36. godini šesti put osvojio turnir u Melburnu, a osim njega samo su tri teniserke tokom karijere stigle do najmanje 20 GS trofeja – Serena Vilijams, Štefi Graf i Margaret Kort.

"Ako je osvojio 20, sigurna sam da će se potruditi da osvoji i 21, 22, 23. On ima taj mentalitet poput Serene. Ne želi samo da učestvuje, želi da bude bolji iz dana u dan i pobeđuje. Što više ima titula, to više želi da pobeđuje", dodaje Federerov zemljak Stanislas Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: