Rusedski za B92: Nole može do 1/2 finala, ali protiv Rodžera…

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, rekao je za B92.net da je Novak Đoković ostvario veliki napredak od povratka posle povrede.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

15:00

Rusedski za B92: Nole može do 1/2 finala, ali protiv Rodžera…
Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Đoković je u Melburn stigao nakon šest meseci bez tenisa, bio je rovit zbog upale lakta, ali je veoma dobro počeo turnir – pobedio je prva tri meča sa samo jednim izgubljenim setom.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Govorio sam više puta da je Đokovićev problem više mentalne prirode i sada se vidi veliko poboljšanje. Došao je pod znakom pitanja u Melburna, ali na terenu izgleda sve bolje. Lakat je zalečio, imao je sreće i da mu se žreb malo otvori, pa od njega očekujem da tek pokaže koliko može", rekao je Rusedski za B92.net.

Kako mentalne prirode ako je osećao bol u laktu?

"Nije bio psihički spreman da podnese slabiju formu i odbijao je mogućnost povrede. Zato je u jednom trneutku morao da se odluči na dužu pauzu".

Britanac je spomenuo da se Novaku otvorio žreb, pošto je Hjeon Čung izbacio četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva, pa se sledeće pitanje samo nametnulo – koliko daleko može na ovogodišnjem turniru?

"Siguran sam da Nole može do polufinala – veliki favorit je protiv Čunga, a onda ga verovatno očekuje meč sa Dominikom Timom. I njega je nedavno pobedio, u svom prvom meču, i neće biti iznenađenje da se to ponovo dogodi. Tim jeste kvalitetan igrač, ali je Đoković bolji".

Polufinale bi moglo da donese klasik sa braniocem titule Rodžerom Federerom kojeg Rusedski obožava.

"Federer je protiv Gaskea igrao izvrsno. Neverovatno se kreće – mnogo puta sam ponovio da su Novak i Rodžer, po mom mišljenju, igrači koji se najbolje kreću na ATP turu. Ali prosto je neverovatno da neko tako može da se kreće sa 36 punih godina. Potpuno je nerealno. Đoković će verovatno stići do polufinala, ali mislim da nema šanse protiv Federea – tu će biti kraj puta", zaključio je Rusedski za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: