Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.01.2016.

14:00

Heroj I dana: Australijsko-bosanski tinejdžer u 2. kolu

Dobio je specijalnu pozivnicu za prvi Gren slem sezone i u potpunosti je opravdao poverenje organizatora.

Izvor: B92

Autor:B92

Heroj I dana: Australijsko-bosanski tinejdžer u 2. kolu
Getty images

Omar Jasika je heroj prvog dana Australijan opena, pošto je na startu turnira pobedio 243 pozicije bolje rangiranog Iliju Marčenka u četiri seta – 6:4, 3:6, 6:0, 6:4.

Jasika nije zalutao u svetski tenis. Prošle godine je osvojio US open u singlu i dublu u juniorskoj konkurenciji i očigledno je da 18-godišnjak poseduje potencijal.

U pitanju je sin emigranata iz Bosne i Hercegovine koji je rođen u Melburnu 1997. godine.

"Ovo je moj prvi stvarno veliki meč u karijeri. Veoma je dobar osećaj posle pobede. Publika je bila na mojoj stramni. Oni su me pogurali da prođem. Bilo je neverovatno videti ih na mojoj strani. Znao sam da sam spreman čim sam izašao na teren. Verovao sam u sebe“, rekao je Jasika.

I Nik Kirjos je imao reči hvale za svog sunarodnika. On veruje da Jašika može da izbaci i Congu koji je njegov sledeći rival.

"Mislim da je i više nego sposoban da napravi iznenađenje.“

Jasika je u oktobru 2014. bio 841. na svetu, ali je pred start Australijan opena bio 310. Ovaj turnir će sigurno biti njegov veliki podsticaj jer je Ilija Marčenko igrao sjajno u Dohi pred Australijan open, 76. je na svetu i bio je veliki favorit na ovom meču.

Ipak, 18-godišnji Jasika je spasao tri brejk lopte tokom odlučujućeg četvrtog seta i uspeo je da napravi podvig. U drugom kolu će bez dileme igrati na mnogo većem terenu, imaće i mnogo veći pritisak.

"Šta god da se dogodi, nastaviću da guram napred. Videćemo“, rekao je mladi Australijanac.

Nešto i o njegovoj igri. Visok je samo 175 centimetara, levoruk je i igra dvoručni bekhend. Oslanja se na odlično kretanje i uglavnom igra sa osvnovne linije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve