Angelina Topić ostala bez priznanja – Duplantis, Ingebrigsten i Bol najbolji

Srpska atletičarka Angelina Topić našla se u finalnom izboru nagrade koja se dodeljuje zvezdama u usponu, ali do iste nije došla.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Umesto u njene, priznanje je otišlo u ruke grčke predstavnice, 19-godišnje Eline Cengko koja je na nedavno održanom Evropsom prvenstvu osvojila zlatnu medalju. U muškoj konkurenciji je ova nagrada pripala Mikolasu Alekni. takođe "zlatnom" sa pomenute kontinentalne smotre.

Kada su u pitanju najbolji atletičari, nagradu su podelili Mondo Duplantis i Jakob Ingebrigsten, četiri godine nakon što su podelili nagradu za zvezde u usponu. Duplantis je ove godine tri puta obarao rekord u disciplini skok sa motkom, dok je Ingebrigsten započeo godinu obaranjem svetskog dvoranskog rekorda u trci na 1500 metara, posle čega je usledilo pet medalja.

Pored njih je bio kandidovan i grčki skakač u dalj Miltiadis Tentoglu.

Kod žena ja bila samo jedna pobednica, neprikosnovena holandska atletičarka Femke Bol. Ona je u Minhenu uspostavila potpunu dominaciju na 400 metara i osvojila "het-trik" zlatnih medalja u različitim disciplinama na toj dužini (400 metara, 400 metara sa preprekama, 4x400 metara štafeta).

Na ceremoniji Golden traks koja se održavala u Talinu su po prvi put dodeljene nagrade za trenere, a iste su otišle u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine i Heiko Vat iz Estonije.

Nahuel Karabana, takmičar iz Andore, je dobio nagradu za fer-plej. Karabana je tokom kvalifikacione trke Evropskog prvenstva na 3.000 metara stiplčez zastao kako bi pomogao drugom atletičaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.