Olivera Jevtić pobedila na Adi u "Ženskoj trci"

Tradicionalna "Ženska trka", uz učešće oko 1.000 takmičarki održana je na Adi Ciganliji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Trku je organizovao Beogradski maraton, uz podršku kompanije "DM", a pobedila je srpska atletičarka Olivera Jevtić (26,08), ispred Nevene Jovanović (27,39) i 14-godišnje Lenke Nikolić iz Novog Pazara (27,53).

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, najlepša trka, održana posle godinu dana pauze zbog pandemije.

"Poslali smo danas poruku o značaju fizičke aktivnosti, ali i značaju zaštite životne sredine pošto je trka "EKO frendli" i to sa najlepšeg mogućeg mesta, prirodnog ambijenta Ade Ciganlije", rekao je Nikolić.

"Ženska trka", osim promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ima za cilj i promociju zaštite životne sredine, ali i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom, pa je danas ukupno 50 žena sa invaliditetom učestvovalo u trci.

Trku je podržala i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

"Grad pruža podršku ovakvim manifestacijama, a danas posebno izdvajamo mogućnost da sugradjani vide specijalno prirodno dobro, jedinstvenu vrstu mediteranske gljive na prostoru "Gljive Ade Ciganlije", izjavila je Vilotijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.