Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 05.07.2021.

11:55

Emotivna poruka Španovićeve: Ne dugujem nikome ništa VIDEO

Ivana Španović imala je emotivnu ispovest nakon pobede na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu.

Izvor: B92

Autor:B92

Emotivna poruka Španovićeve: Ne dugujem nikome ništa VIDEO
Foto: Profimedia

Najbolja srpska atletičarka je trijmfovala skokom 6,88 metara, uz minut 2,4 sa vetrom i plus 2,4 u kg.

"Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletistu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigra svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija... Crvena zastavica – moji strahovi, prestup-kritike, buka sa tribina, izmišljeni neprijatelji...", napisala je Španovićeva na Instagramu.

"Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup?! Najbolje uloge odigrala sam kada nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa... Zapravo, ovo što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta pa šta bude... Znam samo da me nepoznato do sada nikada nije izneverilo",
zaključila je Ivana uz poruku "TokyoDream2021".

Španovićeva će pokušati da na Olimpijskim igrama (23. jul – 8. avgust) osvoji novu olimpijsku medalju. Pre pet godina bila je treća u Rio de Žaneiru.

U međuvremenu je postala šampionka Evrope te prvakinja sveta dvorani. Njen lični rekord je 7,10 metara (7,24m u dvorani).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve