Nova vest
Atletika

Subota, 14.11.2020.

10:15

Bivši svetski šampion suspendovan na dve godine

Bivši svetski šampion na 1.500 metara Kenijac Elijah Manangoi suspendovan je danas na dve godine, saopštili su iz Jedinice za integritet u atletici (AIU).

Izvor: B92

Autor:B92

Bivši svetski šampion suspendovan na dve godine
(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Manangoi je kažnjen jer se nije pojavio na tri tesitranja na doping, preneo je BBC.

Jedinica za integritet u atletici saopštila je da suspenzija važi od 22. decembra 2019. i trajaće do kraja 2021. godine, te će Kenijac propustiti Olimpijske igre u Tokiju, dok će imati pravo nastupa na Svetskom prvenstvu 2022. u Judžinu.

Manangoi je na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Londonu osvojio zlatnu medalju, a dve godine ranije u Pekingu je završio kao drugi u trci na 1.500 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d