Nova vest
Atletika

Nedelja, 11.11.2018.

15:10

Ministri Mali i Đorđević istrčali maraton u Atini FOTO

Ministari u vladi Srbije Siniša Mali i Zoran Đorđević istrčali su u nedelju "Atinski maraton".

Izvor: B92

Autor:B92

Ministri Mali i Đorđević istrčali maraton u Atini FOTO
Foto: B92

Ministar finansija Mali je 42 kilometra ulicama grčke prestonice istrčao za pet sati i četiri minuta.

"Bilo je veoma teško s obzirom na to da je staza zahtevna i da je prvih 30km skoro skroz uzbrdo. Veliki je to izazov ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da odustanem. Uspeo sam da ostanem fokusiran i da svoj prvi maraton istrcim za pet sati. Krenuo da se bavim trčanjem u januaru 2017, u međuvremenu sam istrčao četiri polumaratona u Beogradu i sada prvi maraton, ali oni zaista ne mogu da se uporede, ovo je mnogo teža trka", rekao je Mali.

"Zadovoljan sam svojim uspehom, ali u maratonu nema pobednika, svi smo pobednici! Svako ko pređe liniju na cilju je pobednik. Posebno mi je drago što sam video veliki broj mladih i starijih iz Srbije koji su trčali, bodrili smo jedni druge, i na kraju smo uspeli. Želim da čestitam svima iz naše zemlje koji su trčali i stigli do cilja", dodao je ministar finansija u vladi Srbije.

Osim njega, Atinski marton je istrčao i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević koji je kroz cilj prošao posle pet sati i 37 minuta.

"Poruka Živojina Mišica - "Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred" - pokazala se jos jednom kao istinita! Nisam se plašio, nisam oklevao, i nije mi palo na pamet da odustanem. Trasa je bila teška, ali sam presrećan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve