Nova vest
Atletika

Sreda, 04.07.2018.

23:35

Zuković pred EP i SP: Želje su dve medalje

Selektor juniora Srbije u atletici Edin Zuković rekao je da bi bio zadovoljan ako bi na predstojećim prvenstvima Evrope i sveta osvojili po jednu medalju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Zuković pred EP i SP: Želje su dve medalje
StarSport

"Evropsko prvenstvo za mladje juniore u Djeru i šampionat sveta u konkurenciji starijih juniora u Tampereu su izuzetno jaka takmičenja, pa bi po jedna medalja i još nekoliko finala bili odličan rezultat", ocenio je Zuković.

Deo juniora Srbije završni deo priprema obavio je na Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

"Trenirali smo na jednom od najboljih objekata u regionu, a gradski Sportski savez obezbedio je stalni prevoz od hotela do stadiona. Imali smo odličan smeštaj u hotelu, teretanu i sve ostalo. U karantinskoj atmosferi, ideja je bila da se svi što bolje psihički i fizički spreme za ono što ih očekuje", naveo je Zuković.

Na šampionat Evrope otputovalo je 17 mladjih juniora, koji će se u Đeru takmičiti od 5. do 8. jula.

"Visaš Nikola Mujanović je drugi u Evropi u svom uzrastu sa preskočenih 2,12 metara. Odlični su Ivana Djurić u bacanju koplja i Damir Klempić, koji je prijavljen za 800 i 1.500 metara. U timu imamo još 14 takmičara, medju kojima je i Amra Terzić na 1.500 metara", naveo je Zuković.

Prvenstvo sveta za starije juniore u Tampereu na programu je od 10. do 15. jula, a Srbiju će predstavljati šestoro atletičara.

"Predvodiće nas Elzan Bibić na deonicama od 1.500 i 5.000 metara, kao i skakač u vis Jasmin Halili. Milica Emini i Anja Lukić ove godine ruše državne rekorde na 100 metara prepone, verujem da će kuglaš Bogdan Zdravković uhvatiti formu, a poslednji je do norme stigao Boško Kijanović na 400 metara", rekao je Zuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve