Nova vest
Atletika

Utorak, 30.01.2018.

20:50

"2018? Šest novih stadiona i dvorana za srpsku atletiku"

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ocenio je da je minula godina bila rekordna za srpsku atletiku.

Izvor:

Autor:

StarSport

Jevrosimović je najavio i da će tokom 2018. biti izgradjeno šest novih stadiona i jedna nova dvorana.

"U godini iza nas sjajno smo organizovali Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, sa više od 1.500 učesnika i zlatnom medaljom Ivane Španović sa nacionalnim rekordom 7,24 kao šlag na torti", rekao je Jevrosimović i dodao:

"BIli smo domaćini i Balkanskog prvenstva u Novom Pazaru, gde smo osvojili rekordnih 20 medalja i zauzeli drugo mesto u ukupnom plasmanu, za medalju iza Rumunije. I u 2018. godini nastavljamo razgovore sa lokalnim samoupravana. Ponudili smo nove projekte Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, a očekujemo izgradnju šest stadiona i jedne dvorane", istakao je prvi čovek ASS na godišnjoj svečanosti ASS u hotelu Kraun Plaza.

Evropska dvoranska šampionka u skoku udalj Ivana Španović i rekorder u istoj disciplini Lazar Anić zvanično su proglašeni za najbolje atletičare Srbije u 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

3 d

U fokusu

Vidi sve