Nova vest
Atletika

Nedelja, 26.11.2017.

22:27

IAAF: Ruski atletičari i dalje suspendovani

Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da je ostala na snazi suspenzija ruskih atletičara iz međunarodnih takmičenja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

IAAF: Ruski atletičari i dalje suspendovani
Getty Images

IAAF je na sastanku u Monaku jednoglasno prihvatila preporuku svoje radne grupe da ne vrati Rusiju na medjunarodna takmičenja.

Kako se navodi u saopštenju, iako postoji "oprezan optimizam" u pogledu reformi Atletskog saveza Rusije i dalje je glavna prepreka odbijanje ruskih političkih i sportskih zvaničnika da priznaju da je postojao doping program. IAAF je u novembru 2015. godine suspendovala Rusiju nakon što je Svetska antidoping agencija pronašla dokaze o sistemskom dopingu ruskih atletičara, uz navodnu podršku i prikrivanje države. IAAF je od tad dozvolila pojedinim ruskim sportistima da se takmiče kao neutralni, ako dokažu da su se poslednjih godina testirali na doping van zemlje i da su rezultati bili negativni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve