Nova vest
Atletika

Subota, 05.08.2017.

17:59

Simovićeva pred SP: Biće drugačije od BG maratona

Srpska maratonka Teodora Simović rekla je da će na SP u Londonu, uprkos nedostatku iskustva, pokušati da bude na nivou ličnog rekorda od 2:41,47 sati.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Simovićeva pred SP: Biće drugačije od BG maratona
Foto: Getty images (Ilustracija)

"Trčaću tek drugi maraton u karijeri, u izuzetno jakoj konkurenciji. To mi neće predstavljati opterećenje, želim da istrčim svoju trku, s nekim mirnijim prolazima. Biće to potpuno drugačije od nastupa na Beogradskom maratonu", rekla je Simovićeva

Ova 23-godišnja Novopazarka navela da joj odgovaraju klimatski uslovi u Londonu i temperatura od oko 20 stepeni, kao i prilično ravna staza.

"Dosta je sveže, što je dobro za duge deonice. Ovo će za mene biti veliko iskustvo, s obzirom da će maraton ubuduće biti moja osnovna disciplina na velikim takmičenjima", kazala je Simovićeva.

Ženski maraton na Svetskom prvenstvu u Londonu zakazan je za nedelju od 15.00, a na startu će se pojaviti 92 atletičarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve