Nova vest
Atletika

Utorak, 29.10.2013.

18:22

Ivana i Emir najbolji na Balkanu

Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su u Jermeniji za najbolje atletičare Balkana u 2013, od strane Asocijacije balkanskih atletskih federacija.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Španovićeva je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, a Bekrić se istim odličjem okitio u trci na 400 metara prepone.

“Više sam nego ponosna što sam prepoznata kao najbolja atletičarka Balkana obzirom koliko svetskih zvezda dolazi odavde."

"Ovaj trofej mnogo znači za moj tim, federaciju i moje fanove. Velika mi je inspiracija za 2014. godinu,” rekla je Ivana Španović.

“Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana. Činjenica da su dvojica sprskih atletičara dve godine uzastopno dobila ovu nagradu, govori da se naša atletika vratila na velika vrata. Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu, i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate”, izjavio je Emir Bekrić.

Umesto Bekrića nagradu je primio sekretar Atletskog saveza Srbije.

Priznanja su uručili predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov i podpredsednik Svetske federacije Sergej Bubka.

Tokom boravka u Jeremanu, Ivana Španović posetila je i atletsku školu gde je imala priliku da se druži sa decom i deli autograme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve