Mihailu Dudašu evropska bronza!

Srpski višebojac Mihail Dudaš osvojio je bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, sa 6.099 bodova, što je novi nacionalni rekord.

AKIzvor: B92
Podeli

Zlato je osvojio Elko Sintnikolas iz Holandije, koji je osvojio 6.372 boda, dok je srebro pripalo Kevinu Majeru iz Francuske, sa 6.297 bodova.

Dudaš je tako Srbiji doneo drugu medalju u Geteborgu, pošto je dva dana ranije Asmir Kolašinac osvojio zlato u bavanju kugle.

Dudaš je pred poslednju disciplinu, trku na 1.000 metara, bio četvrti, ali je svojim ličnim rekordom u toj disciplini došao do bronzanog odličja. Tu deonicu, srpski višebojac je pretrčao u vremenu od 2:39.04 minuta. Najvećeg rivala u borbi za najniži stepenik pobedničkog postolja Adama Helceleta Dudaš je nadmašio za samo četiri boda.

Dudaš je prethodno u nedelju bio osmi u trci na 60metara prepone sa 8.13 sekundi, dok je u skoku s motkom ostvario samo 4,60 metara, što su iskoristili njegovi konkurenti.

Sjajni Novosađanin je u subotu obarao lične rekorde iz discipline u disciplinu: 60m istrčao je za 6.91 sekundi, u dalj je skočio 7,55 metara, kuglu je bacio 14,12 metara, dok je u skoku u vis ostvario 208 centimetara.

U subotu je Ivana Španović bila na korak od medalje, dok je u petak Asmir Kolašinac postao šampion Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.