Nova vest
Atletika

Subota, 12.07.2008.

11:42

Isinbajeva oborila svetski rekord

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva postavila je novi svetski rekord u skoku motkom.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Isinbajeva je na mitingu Svetske lige u Rimu preskočila 5,03 metara i tako poboljšala svoj rekord, koji je postavila u avgustu 2005. u Helsinkiju (5,01m).

Ruskinji je to bio prvi miting sezone, a u Rimu je postavila 22. svetski rekord u karijeri (12 na otvorenom i 10 u dvorani) i tako se približila cifri od 35 svetskih rekorda, koliko je zabeležio legendarni Sergej Bubka.

Novi rekord Isinbajeva je postavila samo četiri nedelje pred početak Olimpijskih igara u Pekingu, gde će braniti titulu.

"Ovo je samo početak. Bliže se Olimpijske igre i novi rekordi će pasti", rekla je aktuelna olimpijska i svetska šampionka posle pobede na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Sa druge strane, u trci na 100 metara, nekadašnji svetski rekorder Asafa Pauel se povukao iz finala, pošto je osetio grč u preponama tokom kvalifikacija.

Jamajčanin je zabeležio rezultat od 10,19 sekundi nakon što je poveo u kvalifikacionoj rundi, pre nego što je popustio u poslednjih 30-ak metara.

Iz Pauelovog kampa, međutim, ne brinu, bez obzira što je do početka Olimpijskih igara ostalo još samo oko mesec dana. Pauelov predstavnik Pol Dojl je izjavio da nije u pitanju ozbiljna povreda i da će se on vratiti treninzima već u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve