DS bez rukavica

Info

Izvor: Blic

Četvrtak, 18.12.2003.

23:22

Default images

Demokratska stranka neće dozvoliti da bude vudu lutka u koju će svi zabadati svoje otrovne strele. Obnavljanje političkog licemerja predstavlja veliku opasnost za Srbiju, izjavio je juče za „Blic“ Boris Tadić, nosilac liste DS, odgovarajući na pitanje zbog čega je DS odlučio da zaoštri izbornu kampanju u njenoj završnici iznošenjem novih afera u javnost. Negirajući da želi zaoštravanje izborne kampanje, on je istakao da DS samo postavlja pitanja na koja se moraju dati odgovori kako bi nova vlada koja bude formirana mogla da funkcioniše.

- Niko nije odgovorio na pitanja koja sam postavio. DS je jedini istupio sa istinom, dok drugi o istini za sada ćute. Mi nećemo dozvoliti da se sve što nije valjalo svali na DS. Branićemo ono što je dobro urađeno - rekao je Tadić.

Sudeći prema izjavama zvaničnika DSS, G17 plus i SDP kojima je Tadić postavio pitanja u vezi sa aferama u kojima su učestvovale njihove stranke, oni na njih neće odgovarati, već će se, kako kažu, baviti svojim kampanjama i svojim programima.

Miroljub Labus, predsednik G17 plus, izjavio je juče za „Blic“ da ga ne interesuju pretnje koje stižu iz DS da će u poslednjoj nedelji kampanje otvoriti afere u koje su bili umešani čelnici G17 plus. On je naglasio da birači u Srbiji vrlo dobro znaju ko je šta radio i ko je za šta bio odgovoran.

- Te pretnje DS mogu samo da budu kontraproduktivne po tu stranku - ocenio je Labus. On je naglasio da G17 plus nema nameru da uzvrati DS nekim novim aferama u koje su bile umešane demokrate.

- Ovo je finiš kampanje. G17 plus će to vreme iskoristiti da izloži svoj program - zaključio je Labus.

Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS, izjavio je za „Blic“ da se ta stranka više neće baviti neosnovanim optužbama iz DS, već da se okreće obavezama koje će preuzeti nakon pobede na izborima.

- Tadić je svojim poslednjim istupima najavio da neće ratovati samo u Avganistanu, već i na domaćoj političkoj sceni - ocenio je Maršićanin i dodao da se Tadić „pokazao kao oličenje i odličan propagator politike DS“.

- DS već tri godine pokušava da izmišljanjem afera prikriva stvarne afere - rekao je Maršićanin i naglasio da ne bi bilo nikakvo čudo da DS time nastavi i dalje da se bavi. Upitan da li DSS planira da do kraja kampanje iznese u javnost neke nove afere u koje su eventualno umešani čelnici DS, on je odgovorio odrečno.

Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS, izjavio je za „Blic“ da su radikali do sada vodili kampanju na kulturan način i da će tako biti i do kraja kampanje.

- Ako bude novih afera, one neće imati nikakve veze sa SRS, jer afere iznose predstavnici DOS jedni o drugima. Mi čekamo direktne TV duele sa njima, da jedni drugima u oči kažemo sve što imamo. Ovi što su bili fini sada otkrivaju svoje pravo lice. Boris Tadić je sebi otvorio još jednu aferu iznoseći u javnost da ni Nataša Milojević iz SDP nije glasala za izbor guvernera. To može da kaže i za sve partnere iz DOS jer su svi krali. Što se nas tiče, mi čekamo pobedu i da počnemo da radimo svoj posao - rekao je Nikolić.

Slobodan Orlić, lider SDP, ocenio je za „Blic“ da je Tadić konačno pokazao pravo lice, te da je sada svima jasno ko su glavni protivnici DS na izborima.

- Tadić je pokazao da mu pravi protivnici nisu radikali, već da su to zapravo DSS, G17 plus i SDP - rekao je Orlić i naglasio da se ne plaši nikakvih novih afera iz kuhinje DS. On je kazao da ga ne čude optužbe iz te stranke, jer DS „ne može da oprosti SDP što je srušio Vladu Srbije“. On je poručio da SDP ne planira da iznosi u javnost nikakve afere u koje su navodno umešani članovi DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: