Izvor: Avaz.ba

Jedna od posebnosti ovog ostrva su mala raštrkana sela koja se nalaze u njegovoj unutrašnjosti gde se imate priliku da se susretnete sa drevnim običajima i navikama, ljubaznim domaćinima i tradicionalnim načinom života.

Teško je izdvojiti mesto koje više privlači svojom lepotom, bilo da se radi o istorijskim tragovima ili predivnoj obali koja oduzima dah.

Dolazak u Grčku znači da ste ušli u posebni svet, a ono što najviše oduševljava su grčka ostrva ispunjena bogatim sadržajem i neverovatnim plažama.

Kefalonija je jedno od ostrva koje ne prestaje da oduševljava, a svake godine ga poseti veliki broj turista.

Planine Ainos izdižu se iznad čitavog ostrva i tako dominiraju ovim područjem. Sa vrha planina pruža se neverovatan pogled na susedna jonska ostrva, a po lepom vremenu vide se obrisi obližnjeg kopna.

Svaka poseta ostrvu otkriva tajne skrivene godinama. Zabava na Kefaloniji sastoji se od brojnih izleta organizovanih brodom ili izleta na kopnu.

Unutrašnjost ostrva možete istražiti šetnjom i tako otkriti najlepše i najneobičnije predele.

Prilikom istraživanja imat ćete priliku da vidite slikovite podzemne pećine, manastire, predivna jezera i druge mistične pojave.

Svaki posetilac nakon boravka na ostrvu ostane impresioniran zelenim dolinama, raznovrsnim cvećem i gustim šumama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.