Izvor: B92

Sezona godiišnjih odmora je u jeku, a najpopularnije destinacije naših turista su Crna Gora, Hrvatska i Grčka. Baš ove tri zemlje zadesile su elementarne nepogode. Da li smo u strahu?

Andrej Todorović iz jedne od vodećih turističkih agencija kaže da je najvažnije da su svi turisti dobro i da su u kontaktu sa svima njima. U stalnoj su komunikaciji sa svojim kolegama, ali i s uplašenim turistima koji su se zadesili u središtu poplava i požara.

"Najčešće pitanje je bilo od turista koji borave u Grčkoj, naračito u Sitoniji, kako je došlo do poplava, kako će dalje, da li će se neko premestiti u druge smeštajne objekte i ono što je najvažnije jeste da smo uspeli sa hotelijerima da nađemo alternative za one koji su bili ugroženi. Kada je reč o turistima iz Crne Gore i Hrvatske, to su uglavnom individualna putovanja. Oni su svi na bezbednom i ono što bih morao da naglasim jeste da ni Grčka, ni Hrvatska, ni Crna Gora nisu uvele vanredno stanje", kaže Andre za “150 minuta”.

Na pitanje da li im turisti otkazuju zakazane aranžmane za pomenute destinacije, kaže da su spremni na to i da će pronaći rešenje u vidu promene destinacije, ali za sada nemaju nikakvih otkazivanja aranžmana za ove tri destinacije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.