Izvor: B92

Nema sumnje da je Sitonija omiljena destinacija većine Srba, a osim dobro poznatih mesta u kojima naši građani letuju, postoji i nekoliko manje poznatih. Hajmo redom.

Poluostrvo Sitonija je izvrstan izbor ako svoj godišnji odmor želite da provedete na severu Grčke i podelite svoje vreme na nekoliko idiličnih mesta i egzotičnih plaža.

Vurvuru

Plaža Kavurotripes / thinkstock photo

Počnite od plaže Kavurotripes (u prevodu rupe koje pravi rak u pesku), koja je neobična po tome što ćete se sunčati na ravnim stenama, a prirodni hlad će vam obezbediti borova šuma.

Ostrvo Diaporos / thinkstock photo

Idealna lokacija da se smestite je selo Vurvuru, koje odlikuje dugačka peščana plaža, a ako ste već tu, onda ne propustite da obiđete i ostrvo Dijaporos, do kojeg možete stići brodićem.

Partenon

Tradicionalne ulièice æe vas vratiti u neko prošlo vreme / thinkstock

Ukoliko zaista želite da iskusite duh tradicionalne Grčke, onda smeštaj potražite u selu Partenon. Napušteno je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, nakon čega su građevine bile pod zaštitom države, a sada je opet otvoreno za slobodno stanovanje.

Stari Nikiti

foto: thinkstock

Za novi ste čuli, ali da li ste znali da nedaleko odatle postoji selo staro 700 godina u kojem je nedavno otvoren i Muzej folklora? U njemu živi tek tri hiljade stanovnika, a bezbroj apartmana i taverni učiniće vaš boravak romantičnim, ali i pomalo nostalgičnim budući da se radi o jednom veoma tradicionalnom selu koje neguje neki stari duh vremena.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.