Izvor: B92

Moderan dizajn vozova u Austriji obezbeđuje putnicima pre svega više privatnosti i više sadržaja, a oni bi mogli da budu u masovnoj upotrebi već krajem godine.

Putovanje vozom noću se vraća na velika vrata u Evropi. Austrijski železnički operater OeBB je predstavio svoju novu generaciju vozova za spavanje kao odgovor na zahteve putnika za održivijim i zelenijim alternativama avionima i automobilima.

U borbi protiv zagađivanja planete, nakon nekoliko godina zanemarivanja svi prevoznici širom Evrope ulažu velika sredstva kako bi osavremenili svoje vozne parkove. Osim toga, njihove akcije imaju za cilj popularizaciju putovanja vozom, koje svi opisuju kao jednostavno i praktično.

Državni operater OeBB, koji ima 20 železničkih pravaca širom Evrope, bio je pionir u oživljavanju novih usluga putovanja. Ova kompanija ima najveću evropsku flotu spavaćih kola i nada se da će do 2030. godine udvostručiti broj putnika koji će svoja putovanja obavljati noću.

Novi austrijski vozovi su “čist luksuz”. Oni imaju moderan dizajn, nude više privatnosti i više sadržaja. Svaka kabina za dve osobe ima svoje kupatilo sa toaletom. Postoje čak i kabine za jednu osobu za solo putnike koji traže više privatnosti.

Novi vozovi će saobraćati na rutama širom Evrope, od Austrije ka Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Švajcarskoj. Francuska je takođe zemlja sa kojom će se Austrija povezati ovim vozovima, a čim bude moguće proširiće svoje linije i na druge delove Starog kontinenta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.