Izvor: B92

Putnici iz Srbije zaglavljeni su od sinoć na aerodromima u Frankfurtu, među njima i novinar B92.net Luka Nikolić koji je tada bio na putu za London.

Novinar sportske rubrike na B92.net, Luka Nikolić, uputio se na Vimbldon. Njegovo putovanje je krenulo sasvim uobaičajeno, let od Beograda do Frankfurta je prošao kako i on sam kaže "ekspresno", međutim kada je sleteo nije sve bilo kako treba.

Kada mi je "Lufthansa" otkazala let u mejlu je poslao link preko kojeg je pisalo da može da se zakaže novi onlajn.

To sam uradio, došao na korak do potvrde, a onda – error. Poslali su me na razgovor sa virtualnim asistentom, pa na lajv čet, na kojem se niko nije javio jedno sat i po vremena.

U međuvremenu sam rešio da potražim rešenje uživo, što se ispostavilo kao jedina moguća opcija s obzirom da od "Lufthansinog" kontaktiraćemo vas uskoro nikad ništa nije, niti bi bilo.

U jednom trenutku sam se osetio kao Alisa u zemlji čuda, prolazeći pored svih mogućih gejtova, restorana i svega ostalog što možete da vidite na aerodromu. Video sam, otprilike, sve.

Foto: B92/LN

U redu sam čekao nešto više od dva sata, sve vreme gledajući današnje letove za London. Bilo je oko 11 časova, a do kraja dana bila su još tri leta te avio-kompanije i još ko zna koliko drugih.

Međutim, kada sam konačno došao na red pored silnih Amerikanac koji su svi nekako uspeli da zakasne na svoje letove, nove bajne vesti. Danas više nema mesta na letovima za London.

Nema ni kod "Lufthanse", nema ni nigde drugde. Kolege i drugari šalju poruke podrške, otac mi govori da se vratim u Srbiju, a mučena šalteruša koja radi punom parom pokušava da me pošalje u Brisel, pa da odatle odem u Englesku.

Ali, ni od toga ništa.

Raspoloženje mi se malo popravilo kada sam se okrenuo i video da je red u trenutku kada ja dolazim na šalter bio jedno sedam puta veći nego kada sam u isti stao. Jadni ljudi, al' šta da im radim.

Elem, Alisa u zemlji čuda (ja) dobija finalne informacije.

Vaučer za hranu od 30 evra, smeštaj u hotelu za jedno veče, taksi do hotela i nazad i srdačno izvinjenje Nemice za pultom.

"Niste mi krivi, 'Lufthansa' je kriva, ali letova nema", kaže, ako mene pitate, radnica meseca frankfurtskog aerodroma.

Podsećamo, "Lufthanza" otkazuje letove za Berlin, Beč, Amsterdam, Hanover, Drezden.

Oko 200 putnika iz Srbije od sinoć je zaglavljeno i na aerodromu u Rimu, pošto im je otkazan let. Dobili su ponudu avio-prevoznika za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promenu karte za novi polazak za Beograd.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.