Izvor: RTCG

Izdavaoci privatnog smeštaja u Kolašinu kažu da je popunjenost njihovih kapaciteta trenutno niska i da se nadaju otvaranju granica sa zemljama Zapadne Evrope, odakle tradicionalno imaju najviše posetilaca.

Trenutna popunjenost hotelskih kapaciteta u Kolašinu je oko 40 odsto u odnosu na isti period 2019, a popunjenost u privatnim smeštajima je nešto slabija, kazao je direktor TO Kolašin.

Najviše gostiju dolazi sa primorja i iz centralnog dela Crne Gore, a najviše inostranih gostiju koji borave u Kolašinu su Izraelci.

Ne očekuje se rekordna sezona: U Baru najviše gostiju iz regiona

Porodica Drašković se turizmom bavi 10 godina. Dosadašnjom posetom nisu zadovoljni, a i očekivanja za nastavak sezone nisu optimistična. Kažu da su za razliku od ranijih godina ove sezone izostali gosti iz Zapadne Evrope.

Turistička sezona u Crnoj Gori: "Gosti iz Srbije i regiona se tretiraju kao domaći"

"Nažalost, osim izraelskih gostiju, još nijesmo imali druge goste. Tržište Evrope je i dalje zatvoreno. Francuzi, koji su bili jedni od naših glavni gostiju, su zatvoreni za putovanja. Nadamo se da će se to brzo promeniti. Sve rezervacije koje smo imali za jun bile su otkazane, kako je dolazilo do približavanja datuma dolaska“, kazala je Ivana Drašković, turistička poslenica.

U lokalnoj turističkoj organizaciji su zbog koronavirusa oprezni u procenama kakva će biti ovogodišnja letnja sezona.

"U poređenju sa 2019. godinom naredni period, naredni buking, je na nivou od nekih 30 do 35 procenata. Svi se trude, svi daju svoj maksimum kako bi doveli što veći broj gostiju u naš grad", naglašavaju u TO Kolašin.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.