Foto: depositphotos/ Francescoscatena
Foto: depositphotos/ Francescoscatena

Grci prelomili: "Apel niko nije čuo"

Podeli

Zabrana ulaska za naše građane u Grčku ostaje do 30. septembra, objavio je Grčki službeni glasnik, a iz ambasade Srbije u Atini potvrdili su za naš portal da odluka o zabrani ulaska važi do 30. septembra.

Pročitajte još:

"Grčka da danas otvori granice, ako ne - gubimo milione"

"Pojačan nadzor": Evo šta vas čeka po povratku u Srbiju

Napeto u studiju: "Ustaću i otići, opet mi Srbi ispadamo najpametniji narod" VIDEO

Apel da se otvore granice, kao i to da male agencije rade uputio je i Miloš Jovović iz agencije "Travelland", a za B92.net kaže da su mu kolege iz Grčke javile da je u Službenom glasniku potvrđena odluka o produžetku zatvaranja granica.

"Što se tiče ulaska turističkih poslenika, on nije dozvoljen. Nikome ne daju da uđe", kaže Jovović za naš portal.

Podsetimo, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, u razgovoru sa nama naveo je da ga odluka o zabrani i posle 15. septembra ne bi začudila.

"Za očekivati je takva odluka jer je epidemiološka situacija u Grčkoj dosta loša", rekao je Seničić za B92.net.

Ostaje da se vidi šta će biti sa 100 miliona evra novca građana Srbije, koji je preko turističkih agencija, zarobljen u Grčkoj.

"Prioritet je da se turističkim poslenicima omogući da odu u Grčku, da bismo se dogovorili oko trenutne situacije, ali i da se napravi organizacija za sledeću godinu, drugačija je komunikacija preko mejlova i telefona, a sasvim drugo kada se posao obavlja uživo. To je najveći problem trenutno, omogućiti profesionalcima da reše probleme i sagledaju situaciju za 2021.", objasnio je za B92.net direktor Jute.

Foto: Depositphotos/ shibu7213.gmail.com
Foto: Depositphotos/ shibu7213.gmail.com

Pročitajte još:

Grčka odlučila: Šta će biti sa rampom za građane Srbije od 15. septembra?

Grčki turizam na kolenima, a tek sledi "smrzavanje"

Zabrana ulaska za naše građane u Grčku ostaje do 30. septembra, objavio je Grčki službeni glasnik.

Važenje zajedničke odluke ministara finansija, razvoja i investicija, zaštite građana, rada i socijalnih pitanja, zdravstva, unutrašnjih poslova, infrastrukture i transporta, brodarstva i ostrvske politike pod tačkom D1a / G.P.oik.52835 / 27.8.2020-stoji u Službenom glasniku.

Uvođenje mere laboratorijske kontrole uzoraka i privremeno ograničenje lica koja ulaze iz inostranstva, radi ograničavanja širenja korona virusa KOVID-19“ (B '3557), produžava se od njegovog isteka do 30.9.2020.-objavljeno je.

Grčka je produžila prethodnu odluku o zabrani ulaska na teritoriju te zemlje državljanima Srbije, kao i građanima trećih zemalja izvan Evropske unije, navodi se u zajedničkoj ministarskoj odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje.

"Državljani Srbije ne mogu ući u Grčku. Izuzetak su državljani Srbije koji imaju regulisan boravak u Grčkoj ili nekoj od zemalja EU ili Šengena, kao i posebne kategorije građana – vozači kamiona, studenti, sezonski radnici u poljoprivredi, lica koja dobiju odobrenje od Ambasade Grčke u Beogradu i sl.", navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Iako je naša država već nedeljama sa najnižim brojem zaraženih u regionu, Grci su ostali neumoljivi i držaće spuštenu rampu i posle 15. septembra.

Ovom odlukom padaju sve nade i spekulacije da će se u zemlju Helena moći sa negativnim PCR testom.

strana 1 od 1384 idi na stranu