Aplikacije koje pomažu na putovanju

Kako cene rominga počinju polako da opadaju, vaš smartphone postaje značajna pomoć na putovanju.

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2011.

14:59

Default images

Google maps

Odlične za orijentaciju i pronalaženje atrakcija, hotela i restorana. Jednim dodirom vam pokazuje gde se nalazite, preporučuje vam rute za odrednicu koju tražite, bilo peške ili automobilom i okvirno određuje koliko će vam vremena biti potrebno.
Foto: adria.richards
Skype

Ukoliko uspete da pronađete besplatan bežični internet, ovo je najjeftiniji način da obavite telefonski poziv. Naravno, podrazumeva se da osoba sa druge strane linije isto tako mora imati pristup Skype-u.
WhatsApp Messenger

Ova aplikacija obezbeđuje tekstualne usluge koje finkcionišu putem internet konekcije. Sve dok vaš sagovornik poseduje istu aplikaciju, možete mu poslati više poruka bez da budu obračunate svaka pojedinačno. Ova platform je za iPhone, Android, BlackBerry I Nokia telefone.
Aplikacija za muzeje i atrakcije

Sve više mesta pravi sopstvene aplikacije koje možete koristiti kao audio ili vizelne vodiče. U nekim slučajevima ih je potrebno download-ovati, ali je svakako korisno da posetite App store pre odlaska na put.

Kamera

Na većini telefona je kamera sada takvog kvaliteta da vam nije potreban foto-aparat.

WeatherPro

Ovo je najbolja aplikacija za proveru vremenske prognoze, a na nekim lokacijama vam omogućava i da skinete poslednje slike radara za kišu, kako biste znali da li da je očekujete. Možete saznati predviđanja za narednu nedelju, ali je najpouzdanija informacija u naredna 2 dana.
XE Curency

Najbrži način da saznate vrednost valute zemlje u koju putujete. Radi i offline, samo je potrebno da uradite update pre putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: