Za jedan dan u kafiću skuvano 900 kafa, a Gold gondola za dva sata prevezla 750 putnika FOTO

Iako su loše vremenske prilike obeležile prvomajske praznike, mnogobrojni turisti odlučili su da svoj mini odmor provedu na jednoj od najposećenijih lokacija u Srbiji.

Izvor: RINA

Sreda, 04.05.2022.

09:43

Za jedan dan u kafiću skuvano 900 kafa, a Gold gondola za dva sata prevezla 750 putnika FOTO
Foto: RINA

"Najpoznatija turistička atrakcija Zlatibora Gold gondola je za uskršnje i prvomajske praznike prevezla 12.000 putnika, dok 1. maja usled pojačane grmljavine nije radila ceo dan, ali je za 2 sata i 30 minuta prevezla 750 putnika", kažu u Turističkoj agenciji Zlatibor.

Dodaju da su svi lokaliteti i zabavno-tematski parkovi spremno i odgovorno dočekali turiste koji su u kolonama pristizali iz zemlje i regiona. Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej "Staro selo" u Sirogojnu samo za prvomajski vikend beležili su dnevni promet sa po približno 1.700 prodatih karata.

"Hotelijeri su preneli da je veliki broj gostiju iskoristio sajamske i popuste ranih rezevracija, čime su popunili svoje kapacitete,veliki broj turista beleži i domaća radinost,a ugostitelji su takođe zadovoljni brojem turista i potrošnjom, budući da se samo u jednom kafiću dnevno konzumiralo preko 900 kafa", naglašavaju u TOZ.
Foto: RINA
Nestabilno vreme tokom praznika nije omelo mnoge posetioce da uživaju i u aktivnom planinskom odmoru. Pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni. Veliku pažnju privukla su odavno poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, kao i Ribničko jezero. Dok je omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta bila "staza zdravlja", koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu.

Na parkinzima su konstantno radile dve smene kao i poslovodja za rešavanje reklamacija, a preko 400 mesta u tri parking zone kao i dodatnih 200 parking mesta u privatnom vlasništvu bili su prebukirani.

Direktor i rukovodilac komunalne službe sa najmanje 40 radnika svaki dan su obilazili teren kako bi sve funkcionisalo bez greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: