Foto: depositphotos/ Kisa_Markiza
Foto: depositphotos/ Kisa_Markiza

Evropski mediji o Kopaoniku: Najduža veštačka staza na kontinentu

Podeli

Alpi su Evropi obezbedili odlične lokacije za skijaške centre, pa su oni koji se ne nalaze u okolini ovog plannskog venca nekako zapostavljeni. Jedan strani medij je pisao o skijalištima "u razvoju" među koima se našao i Kopaonik.

Skijališta istočne Evrope nisu toliko zastupljena, zapravo, mahom ih obilazi stanovništvo zemlje u kojoj se nalaze zbog toga što je cena pristupačnija. Isti slučaj je i sa našim Kopaonikom koji se našao među onima u razvoju, što zaista i jeste slučaj, jer svake godine tamo možemo da vidimo nešto novo, kao i na drugim skjalištima u Srbiji, ali nažalost u manjoj meri.

Na sajtu "Emerging Europe" Kopaonik se našao na 6. mestu liste skijališta. Staze su opisane kao kratke, ali zabavne i bez previše gužve. Spomenuta je i "letnja" to jest veštačka staza koja je najduža u Evropi, kao i lepota što su staze "uokvirene" drvećem.

Foto: depositphotos/ fotocodp
Foto: depositphotos/ fotocodp

Kao pozitivna stvar spomenuta je dostupnost smeštaja i to što snega ima i krajem marta, a kao najveća mana nepristupačnost planine do koje je iz Beograda potrebno 5 sati vožnje.

Bolje od Kopaonika su prošli Bansko u Bugarskoj, gde je kao dobra stvar navedena činjenica da je odlično za decu, a kao negativna to što red za žičaru ume da bude veoma dug. I skijalište Borovec se našlo na listi okarakterisano kao lako dostupno, a velika mana skijališta u podnožju najviše planine Balkana je to što nije dovoljno izazovna za profesionalce.

Na listi se našao i Kolašin 1450, koji kao najveću vrlinu ima to što je mali broj stranaca, ali opet planina nije privlačna ekspertima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 722 idi na stranu