Četvrtak, 30.06.2022.

14:40

Bosanci i Turci najbrojniji među turistima – koje srpske destinacije su najpopularnije?

Turizam u Srbiji nastavlja trend rasta, a verujemo da će zahvaljujući turističkim vaučerima koji se trenutno dele građanima naše zemlje broj domaćih turista ovog leta znatno porasti. Koja su bila najposećenija srpska turistička odredišta u maju?

Izvor: B92

Bosanci i Turci najbrojniji među turistima – koje srpske destinacije su najpopularnije?
Kopaonik; Foto: Shutterstock/Veronika Kovalenko

U Srbiji je u maju ove godine broj dolazaka turista bio veći za 88,4 odsto, a broj noćenja za 56,1 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Veliki uspeh i porast se ogleda i u broju noćenja domaćih turista, koji je bio veći za 33,3 odsto u maju, kao i broj noćenja stranih turista za 103,8 odsto.

Najposećenije turističke destinacije su manje-više uvek ist, te su i prošlog meseca najpopularniji bili: Beograd, Vrnjačka banja, Novi Sad, Subotica, Zlatibor, Sokobanja i Kopaonik.

Porastu noćenja stranih turista od 103,8 odsto doprineli su gosti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Nemačke, Slovenije. Grčke, Rusije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: