Izvor: b92.net/Tumagazin

Travel of Path je jedna od najposećenijih veb lokacija za putovanja u Sjedinjenim Državama.

Američki časopis Travel Off Path nedavno je napravio listu najpovoljnijih evropskih destinacija za 2024. godinu. Časopis je svojim čitaocima predložio tri evropske destinacije, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Bugarsku, za koje kaže da su izuzetno pristupačne.

Bosna i Hercegovina je neotkriveni biser Evrope koji je dugo bio zanemaren zbog novije istorije, navodi Travel Off Path. Dalje pišu da je reč o izuzetnoj destinaciji, jednoj od najraznovrsnijih na kontinentu, koja se može pohvaliti velikim brojem istorijskih znamenitosti.

Časopis posebnu pažnju posvećuje Mostaru, Sarajevu, ali i Neumu. Ovaj primorski grad je najzanimljiviji zbog blizine mnogo poznatijem Dubrovniku, koji važi za jednu od najskupljih destinacija. Pored gradova, tu je i neverovatna priroda, sa vodopadima i rekama i jedinom prašumom u srcu Evrope.

Jedna sedmica turističkog odmora u Bosni i Hercegovini koštaće vas samo 520 dolara, uključujući sve osim avionskih karata, navodi BokaNews. S druge strane, za nedelju dana u Albaniji je, prema njihovim procenama, potrebno izdvojiti približno 546 dolara po osobi, dok je za nedelju dana boravka u Bugarskoj potrebno izdvojiti nešto više od 1.100 dolara.

Podeli: