Tehnopolis 93: Srbija do App Storea

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Četvrtak, 02.04.2020.

12:13

Tehnopolis 93: Srbija do App Storea
App Store konačno stiže u Srbiju, Huawei je predstavio prvi P bez Googlea, a Apple bi od iPada (opet) da napravi kompjuter. Pozdravi iz #ostanikodkuce.

Dobroj vesti se u zube ne gleda, iza kulisa Applevog ekosistema stiglo je obaveštenje da App Store stiže u Srbiju. Bavimo se značajem, posledicama i bitnim operativnim momentima za trenutak kada pravljenje domaćih App Store naloga zaista i postane moguće, a tu su i uputstva kako Vaš Apple ID preseliti u Srbiju: https://support.apple.com/en-us/HT201389

Huawei je predstavio P40 i tri varijante, zajedničko za sve njih je da stižu bez Googleovih servisa i aplikacija. Kakvi su prvi utisci i da li su impresivni dovoljno da ne ostanu u senci trgovinskog rata između Kine i Amerike teme su kojih se dotičemo u ovoj epizodi.

EU je zamolila video servise da smanje podrazumevani kvalitet kako bi evropske mreže ostale čitave, nas to ne dotiče, a reklo bi se i da domaće mreže za sada (da čuknemo u drvo) rade zadovoljavajuće. Esports kao zamena za "pravi" sport, potpuno otkazivanje Google I/O-a, Google Podcasts na iOS-u, nova Microsoftova, odnosno GitHubova kupovina i "Zoom bombing" zaključuju listu pojava kojima smo se bavili u narednim minutima.

Ostanite zdravo i dobro, čuvajte sebe i druge, čujemo se brzo, hvala na slušanju!

Sadržaj:

Srbija dobija App Store - 11:20
Novi iPad Pro, MacBook Air i kursor na iPadOS-u 11:20 - 22:33
Huawei P40 22:33 - 34:36
EU internet 34:36 - 36:36
Esports umesto "pravog" sporta, Google Podcasts i I/O (Google od kuće), GitHub kupio npm, Zoom bombing i čuvajte se, kako u sajber, tako i u nesajber svetu 36:36 -

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: