Život

Petak, 11.04.2014.

21:47

Žene su u četrdesetim najsrećnije?

Sreća nije toliko relativna stvar, pokazalo je istraživanje, jer žene u četrdesetim imaju znatno bolje mišljenje o sebi.

Izvor: B92

Default images

Četrdesete se više ne proglašavaju novim tridesetim, već novim dvadesetim, a razlog tako optimističnom pristupu je činjenica da se žene u tim godinama osećaju uverljivo najbolje u životu, pokazalo je više istraživanja.

Čak 56 posto žena starijih od 40 godina veruje da izgledaju mlađe od svojih godina, a neverovatnih 88 posto ih tvrdi da se nikad u životu nisu bolje osećale.

Sa druge strane, gotovo isti procenat ih tvrdi da i dalje osećaju društveni pritisak da izgledaju atraktivno i mladoliko, a najveći kritičari su im - druge žene, koje najviše kritikuju težinu i izgled.

Ipak, činjenica je da su žene u četrdesetim vrlo samosvesne, a na to najviše utiču tri stvari - težina, veza s partnerom i samopouzdanje. Dve trećine žena tvrdi da na njihovo samopouzdanje utiče stav o izgledu tela, dok manje od polovine dodaje i odnos partnerom kao važnu stavku.

Međutim, životno iskustvo stečeno do četrdesetih žene mogu sažeti u samo jednoj reči - samopouzdanje, i kad bi dobile vremensku mašinu pomoću koje bi mogle sebi u dvadesetim da pošalju poruku, ona bi bila upravo takva: imaj više samopouzdanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: