Srbi traže bojkot emisije Čelsi Hendler

Više od 3.500 ljudi potpisalo je peticiju za bojkot emisije američke komičarke Čelsi Hendler i televizije E! dok se voditeljka ne izvini za uvrede koje je izrekla na račun Srba i pojedinih državnih funkcionera.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2011.

16:13

Default images

U internet peticiji navedeno je da je Čelsi Hendler uvredljivo govorila o zemlji i naciji o kojoj ne zna ništa i da je potom ohrabrila i goste u studiju da verbalno napadaju Srbiju i njene građane.

Bojkot te televizije traži i novoformirana grupa na Fejsbuku koja je već okupila više od 7.000 članova.

Za sada su izvinjenje uputila dva komičara koji su gostovali u emisiji, ali se nije izvinila i autorka.

(Saznajte više o izvinjenju američkih komičara)

Američka komičarka je, naime, u emisiji "Chelsea Lately" na televiziji E!, komentarišući koncert Ejmi Vajnhaus u Beogradu i razočaranje publike nastupom, izrazila čuđenje što je Srbima uopšte dozvoljeno da idu na koncerte i što imaju Fejsbuk.

"Znate šta, vaša zemlja je sramota i razočaranje", rekla je komičarka, dok je njen kolega izrazio čuđenje što Srbi koncert nazivaju katastrofom s obzirom da je to "zemlja u kojoj se dogodio genocid i etničko čišćenje".

(Saznajte više o emisiji Čelsi Hendler)

Voditeljka je pomenula i ministra odbrane Dragana Šutanovca i njegov komentar na fejsbuku o koncertu, uz ocenu da je Dragan veoma popularno boljšsevičko ime.

Njene kolege komičari upitali su "da li je Šutanovac onaj tip koji je prebio Rokija" i konstatovali "da jeste".

Publika je na opaske o Srbiji reagovala smehom i aplauzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: