Život

Ponedeljak, 16.05.2011.

20:31

Hoking: Postojanje raja je mit

Slavni teoretičar fizike Stiven Hoking u svojim vizijama kosmosa ne vidi mesta za raj.

Izvor: B92

Default images

U intervjuu koji je objavio britanski list Gardijan, 69-godišnji Stiven Hoking kaže da je ljudski mozak poput kompjutera koji prestaje da radi nakon što njegove komponente otkažu.

"Nema raja ili života posle smrti za istrošene kompjutere; to je bajčica za ljude uplašene od mraka", izjavio je Hoking.

U svojoj knjizi "The Grand Design" Hoking je napisao da "nije neophodno prizivati boga da bi unverzum fukcionisao".

Hoking je gotovo potpuno paralizovan zbog bolesti motoričkih neurona koja mu je utvrđena u 21. godini.

Kako je rekao Gardijanu, nije ga strah da smrti, ali je dodao: "Ne žurim se da umrem. Toliko prečih stvari imam da uradim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: