Dua Lipa čestitala nezavisnost Kosova: "Ponosna na sve ono što ćemo tek postići"

Britanska pevačica Dua Lipa čestitala je i ove godine Dan nezavisnosti Kosova na svom Instagram profilu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2021.

11:37

Dua Lipa čestitala nezavisnost Kosova:
Foto: Profimedia

Uz crtež koji je nacrtao jedan od njenih fanova napisala je čestitku i još jednom pokazala da ne zaboravlja svoje albansko poreklo.

Podsetila je na energiju koju je osetila pre 13 godina kada je gledala na televiziji u Prištini ovaj istorijski događaj.

"Nezaboravno. Ponosna sam na ono što smo postigli i na ono što ćemo tek uraditi", zaključila je Dua.
Lipa je u razgovoru za britanski "Gardijan" govorila o svojoj porodici, ratnim zbivanjima i poreklu. Rekla je da se u njenoj kući uvek pričao albanski ali i o tome kako je njen deda, istaknuti istoričar, ostao bez posla, jer nije hteo da lažira istoriju i piše kako mu je rečeno da je Kosovo oduvek deo Srbije, navodi "Avaz".

Nedavno je pevačica komentarisala i bosanskohercegovački film "Quo Vadis, Aida?", koji obrađuje temu Srebrenice, te preporučila svojim pratiocima da ga pogledaju.

"Ovo je veoma emotivna priča u kojoj se govori o genocidu u Srebrenici. Naterala me je da se rasplačem, i da se prisetim svih srceparajućih priča koje sam čula o tome kada sam bila mala. Apsolutno morate ovo da pogledate, to je bosanski predlog za Oskara i Zlatni Globus", napisala je Dua Lipa na svom Instagram storiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: