Ko je Emanuel Makron i zbog čega nosi dve burme? VIDEO

Akutelni predsednik Francuske Emanuel Žan-Mišel Frederik Makron intrigira javnost od samog stupanja na tu funkciju u maju 2017. godine. Najviše pažnje privukao je zbog svoje 24 godine starije supruge Brižit Tronje.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2019.

14:07

Ko je Emanuel Makron i zbog čega nosi dve burme? VIDEO
Foto: Gettyimages / Leon Neal

Rođen je 21. decembra 1977. godine u Amjenu, na severu Francuske. Završio je stidije na prestižnoj Velikoj školi Pariskog instituta za političke studije.

Na istom institutu je stekao i diplomu mastera, a takođe je diplomirao na master studijama filozifije na univerzitetu Pariz-Nanter.

Posao investicionog bankara, koji je obavljao u periodu od 2008. do 2013. godine, doneo mu je zarau od skoro tri miliona evra.

Kandidaturu za predsednika Francuske objavio je 2016. godine, da bi u maju, godinu dana kasnije, postao predsednik Pete Republike.
Foto: GettyImages / Alex Wong
Sve to vreme uz njega bila je njegova 66-godišnja Brižit, sa kojom je u braku punih 12 godina. Sadašnju suprugu je upoznao još kao 15-godišnji učenik, kome je ona bila nastavnica drame.

Makronovi roditelji su bili šokirani kada su saznali da je njihov sin tinejdžer u ljubavnoj vezi sa udatom nastavnicom. Venčali su se 2007. godine, kada je on imao skoro 30, a ona 54 godone.

Zbog čega Emanuel i Brižit nose po dve burme i kakvu priču one kriju, saznajte u priči iz emisije "150 minuta" Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: