Na internetu osvanula “Mapa Evrope po Erdoganu”

Nakon što je optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je nemačku kancelarku Angelu Merkel za primenu ‘nacističkih metoda’.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

12:50

Na internetu osvanula “Mapa Evrope po Erdoganu”
Foto: Gettyimages

“Neprijatno im je kada ih nazivamo nacistima. Negoduju zajedno u solidarnosti. Naročito Merkelova”, rekao je Erdogan.

Ovaj komentar dolazi nakon sukoba Turske sa Holandijom, Nemačkom i Austrijom.

Tenzije su izbile kada su ove zemlje zabranile turskim političarima da održavaju mitinge na njihovoj teritoriji u cilju skupljanja podrške za predstojeći referendum u aprilu na kojem Ergodan želi da proširi svoja ovlašćenja.

Ovaj potez izazvao je oštre reakcije turskih zvaničnika.

Povodom nedavnih političkih sukoba, na internetu je osvanula i šaljiva mapa na kojoj se može videti kako Turska vidi Evropu.

Naime, Erdogan svaku zemlju Evrope vidi kao nacističku, dok jedino Turska predstavlja zemlju slobode i demokratije. Prevod na engleski jezik možete videti dole. Mapu je moguće uvećati klikom na njenu površinu.
Foto: liberaLDP / Twitter / reddit

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: