Kako će izgledati svet za 100 godina?

Naučnici su objavili predviđanja kako bi svet mogao da izgleda 2116. godine

Život

Izvor: express.hr

Utorak, 16.02.2016.

11:59

Kako će izgledati svet za 100 godina?
Foto: Thinkstock

Ogromni neboderi, podvodni gradovi i kuće iz 3D štampača biće stvarnost za svega 100 godina. Tako barem piše u izveštaju "Smart Things Future Living" koji je naručila firma Smart Things, a u čijoj izradi je učestvovala grupa naučnika i futurologa.

Stručnjaci, među kojima su i arhitekti i urbanisti, predstavili su "gradove-balone" koji bi se trebalo da se nalaze pod morem, a misle da će lični dronovi postati prevozno sredstvo.

Dr Megi Edernin Pokok napisala je u izveštaju: "Naši današnji životi su gotovo neprepoznatljivi ako ih uporedite s onima od pre sto godina. Internet je u potpunosti promenio našu komunikaciju, način učenja i kako kontrolišemo živote. Pre 10 godina, tehnologija poput Smart Things bi bila nezamisliva, a danas nam ovakav razvoj omogućuje da nadgledamo, kontrolišemo i osiguramo svoj životni prostor uz pomoć jednog dodira smartfona".

U izveštaju stoji da ćemo u budućnosti moći da štampamo nameštaj, ali i čitave kuće. Svi će imati virtuelne poslovne sastanke uz pomoć holograma, a ljudi će moći da “štampaju” čak i hranu.

Predviđa se kolonizacija Meseca i Marsa, kao i svakodnevni putevi u svemir.

Šta vi mislite – kako će izgledati svet za 100 godina?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: