Utorak, 05.12.2023.

13:31

Preminuo srpski glumac, imao zapažene uloge i u Holivudu

Glumac Vojislav Govedarica umro je u 83. godini života.

Izvor: Blic

Preminuo srpski glumac, imao zapažene uloge i u Holivudu
Foto: Profimedia

Govedarica je preminuo u svom domu u Los Anđelesu, gde je godinama živeo.

Glumio je u raznim američkim, ali i domaćim ostvarenjima poput serije "Ubice mog oca". Od stranih produkcija radio je na "Rambu II", a glumio je i na filmu "Lavlje srce".

Poznato je da je bio i telohranitelj Silvestera Stalonea.

U svet filma Vojislava Govedaricu, poznatog i kao Voyo Goric uveo je reditelj Puriša Đorđević ulogama u filmovima “Jutro” i “Podne”, kao i Đorđe Kadijević u ostvarenju “Praznik”, a igrao je i sa Batom Živojinovićem u “Operaciji Beograd” i “I bog stvori kafansku pevačicu”…

Nakon odlaska u Ameriku, vrlo brzo je postao poznat i široj javnosti, i to po ulozi nezgodnog Rusa Jušina iz akcionog filma “Rambo II” (1985) sa Silvesterom Staloneom, čiji je bio i lični telohranitelj. Ovaj živopisni snagator pojavljivao se i u filmu “Lavlje srce” (1990) sa Žan Klod Van Damom, u kom je igrao narednika Legije stranaca i izgovarao nekoliko replika na srpskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: