Ovo su tri najmirnije rase pasa: Odlično se slažu sa decom

Karakter psa ne zavisi samo od rase, međutim neke rase su poznate po svojoj smirenijoj prirodi. Ovo su najmirnije rase pasa.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 26.10.2023.

15:18

Ovo su tri najmirnije rase pasa: Odlično se slažu sa decom
Shutterstock/dezy

Bolonjski pas

Ova mala italijanska rasa pasa poznata je po svojoj nežnoj prirodi. Bolonjezi su izuzetno ljubazni prema svojim vlasnicima i obično su mirni i tihi. Vole društvo i odlični su kućni ljubimci za život u gradu.

Ši cu

Ši cu su mali, krzneni psi koji su poznati po svojoj mirnoj prirodi. Vole da budu u krugu porodice i veoma su vezani za svoje vlasnike. Nisu skloni agresiji i često rado jednostavno leže na krilu svog vlasnika.

Baset

Baseti su poznati po svojoj opuštenoj prirodi. Iako imaju oštar miris i vole da trče, kod kuće su često tihi i mirni. Oni vole da se odmaraju na kauču i verovatno će većinu dana provesti spavajući.

Sve ove rase karakteriše nežna i prijateljska priroda, ali svaki pas je jedinstven, pa je važno zapamtiti da individualni temperamenti mogu varirati. Bez obzira na rasu, važno je da se pravilno brinete o svom ljubimcu da bi bio miran i srećan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: