Mačak Bu "preležao" koronavirus - vlasnica bila u šoku VIDEO

U jeku pandemije, imali smo priliku da saznamo da su i životonje podložne oboljevanju od koronavirusa. Međutim, prema rečima veterinara, kućni ljubimci i, generalno, životinje ne prenose koronavirus. Svakako, ovo predstavlja alarmantnu situaciju kod mnogih vlasnika kućnih ljubimaca.

Izvor: B92, Prva TV

Ponedeljak, 10.05.2021.

14:51

Mačak Bu
Foto: Printscreen/TV Prva

Kada su Valjevki, Tijani Todorović iz veterinarske stanice javili da su u krvi njenog mačora Bu pronašli koronavirus, ona je bila zatečena.

"Bila sam iznenađena, bio je iznemogao par dana, tačnije dva dana i kada sam ga povela kod veterinara, ustanovljeno je prisustvo koronavirusa. To je bio šok za mene", priča Tijana Todorović.

Tijana je veliki ljubitelj životinja, pa pored mačka Bu, u svom domaćinstvu ima još dve mačke. Na svu sreću, mačak koji je bio zaražen virusom, nije preneo ostalim mačkama, a on se brzo oporavio.

"Bio je u izolaciji 10 dana, primao je infuziju, pa se brzo i oporavio. Sada je veoma aktivan mačor", priča vlasnica mačaka za TV Prvu.

Prema rečima veterinara Nikole Maksimovića, trebalo bi vakcinisati regularnim vakcinama svaku mačku do 3 meseca starosti, jer je to najbolja zaštita za životinju, a i njenog vlasnika.

"Mačke bi trebalo obeležiti, odnosno, čipovati u prva tri meseca života, a onda vakcinisati protiv besnila. Naravno, trebalo bi ih vakcinisati i protiv drugih infektivnih bolesti", napominje veterinar Maksimović.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: