Bik Džeri četvrti dan u bekstvu: U potragu za beguncem uključen i dron

Bik Džeri, koji je u petak pobegao iz klanice u Kaštel Starom, četvrti dan je u bekstvu, a od jutros je u potragu za njim uključen i dron.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

09:35

Default images

Dron opremljen infracrvenim zracima jutros u 7 sati uključio se u potragu, otkrio je vlasnik bika Ivan Božić.

"Lociraće ga vrlo brzo, u to smo sigurni", rekao je Božić za Slobodnu Dalmaciju. Za Džerijem se i juče tragalo ceo dan.

"Više nas traži ga dvogledima ceo dan. Teren je nepristupačan, to je šuma, divljina. Mrak pada, to je to za danas”, rekao je Božić sinoć i još jednom ponovio kako će bika poštedeti klanja jer je brz i spretan.

"S obzirom na to da je skoro novembar, ujutru je velika rosa, pa ga to drži u životu. Zahvaljujući tome može da preživi", rekao je vlasnik klanice Petar Skejo.

Dodao je da se u svetu bar jednom dnevno dogodi takav slučaj. "To je bilo s ljudima, nije to divlje", odgovorila je jedna meštanka na pitanje da li se plaši susreta sa Džerijem.

Udruženje za zaštitu životinja Pobeda iz Osijeka uputilo je apel vlasniku bika:

"Od petka popodne jedan mladi život koji je odlučio da prkosi ljudskoj ruci i unapred zacrtanoj sudbini zaokuplja našu pažnju. Nesvakidašnja trka sa samo jednom svrhom - sačuvati svoj goli život još uvek traje, a kraj je neizvestan. Upravo zbog toga, imamo potrebu, želju i odgovornost, kao Udruženje za zaštitu i prava životinja, da apelujemo na vlasnika klanice u Kaštel Starom iz koje je mladi bik pobegao, da poštedi život ovog upornog mladog bića i, umesto u klanicu, da ga da na doživotnu brigu jednoj od mnogih osoba koje su se za to ponudile", kažu u ovom Udruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: