Fajzer se priključio trci - ispituju antivirusni oralni lek za kovid 19

Kompanija Fajzer saopštila je u ponedeljak da je započela studiju testiranja svog oralnog antivirusnog leka za prevenciju infekcije kovidom 19 među onima koji su bili izloženi virusu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

15:17

Fajzer se priključio trci - ispituju antivirusni oralni lek za kovid 19
Foto: Shutterstock/areeya_ann

Kompanija i njeni rivali, uključujući američku kompaniju "Merk" i švajcarsku farmaceutsku kompaniju "Roše", utrkivali su se u razvoju prvih antivirusnih pilula za kovid 19.

Prvo istraživanje o delta soju u Srbiji - koja vakcina je najefikasnija?

Fajzer je rekao da će ispitati lek, PF-07321332, kod do 2.660 zdravih odraslih učesnika starosti 18 i više godina koji žive u istom domaćinstvu kao i kod pojedinaca sa potvrđenom simptomatskom infekcijom kovidom 19.

U ispitivanju bi se testirao PF-07321332 sa niskom dozom ritonavira, starijeg leka koji se široko koristi u kombinovanim tretmanima za HIV infekciju.

Simptomi korone kod vakcinisanih i onih koji to nisu - razlike su drastične

"Merk" i partner "Ridžbek bioterapeutiks" rekli su ranije ovog meseca da su počeli da uključuju pacijente u kasnu fazu ispitivanja njihovog eksperimentalnog leka molnupiravira za prevenciju infekcije izazvane kovidom 19.

Fajzer je takođe rekao ranije ovog meseca da je započeo ispitivanje PF-07321332 u srednjoj ili kasnoj fazi za lečenje kovida 19 kod nehospitalizovanih, simptomatskih odraslih pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: