PC Press: Tri priznanja za B92

PC Press je u svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodelio nagrade za 50 najboljih domaćih Web sajtova. B92 osvojio je tri priznanja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

19:25

Default images

Sajtovi su podeljeni u 10 kategorija, a u svakoj kategoriji urednici časopisa su izabrali jednog pobednika.

Sajt B92.net je uvršten u 50 najboljih u Srbiji i dobio je priznanje kao jedan od pet najboljih u kategoriji “Vesti i informacije”. B92 pripalo je i specijalno priznanje za najbolju iOS aplikaciju u kategoriji mobilnih aplikacija, a sajt Fonda B92 www.bitkazaporodilista.rs uvršten je u jedan od pet najboljih u kategoriji “Drustvo i humanost”;
Izbor pedeset najboljih domaćih Web sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od 1997. godine, od početka razvoja Interneta u Srbiji.

U ovogodišnjem, 17. po redu izboru sajtovi su podeljeni u deset kategorija. U kategoriji Vesti i informacije pobedio je sajt prva.rs, u kategoriji Servisi sajt kudaukupovinu.rs, u kategoriji E-market sajt nonstopshop.rs, u kategoriji Društvo i humanost sajt fondacijadivac.org, u kategoriji Nauka i obrazovanje sajt elementarium.cpn.rs, u kategoriji Kultura i umetnost sajt domomladine.org, u kategoriji Porodica i zdravlje sajt yumama.com, u kategoriji Sport i (avan)turizam sajt mozzartsport.com, u kategoriji Zabava i lifestyle sajt citymagazine.rs a u kategoriji Blog sajt vitkigurman.com.

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji Android priznanje je dobila aplikacija PlanPlus, u kategoriji iOS aplikacija B92 a u kategoriji Windows Mobile aplikacija Mondo.

Novitet ove godine je Nagrada publike za najbolju Facebook stranu. Posle glasanja u posebno razvijenoj Facebook aplikaciji, nagradu je dobila stranica kompanije Hemofarm www.facebook.com/SvakodobroHemofarm.

Prisutnima su se obratili gospodin Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press, pomoćnik ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacija Nebojša Vasiljević, Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, kao i dobitnici priznanja. Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda, a prijatelji izbora su RNIDS i kompanija Microsoft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: