Facebook kupuje BlackBerry?

Sudbina kompanije BlackBerry je možda u rukama Marka Zakerberga. Kako saznaje "Volstrit džornal", direktori Facebooka su ovih dana u Kaliforniji ugostili predstavnike posrnulog kanadskog giganta i razgovarali o mogućem preuzimanju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2013.

09:38

Default images

BlackBerry već neko vreme traži kupca spremnog da preuzme uzdrmanu kompaniju, koja beleži ogromne gubitke i čije su "poslednje slamke" - novi OS i linija BlackBerry telefona - brzo pukle pod pritiskom konkurencije.

Iako se pojavila informacija da je spasilac već pronađen u vidu grupe najvećih akcionara Fairfaxa, kasnije je postalo jasno da ni oni, kao ni kineski Lenovo, trenutno nisu spremni ni na šta više osim na dobro češljanje svih knjiga i nove runde razmišljanja o eventualnoj investiciji.

"Volstrit džornal" navodi da nije poznato ni koliko je Facebook daleko odmakao u razmišljanju, ali ističe da je poznato da je želja Marka Zakerberga da Facebook stigne na što više telefona što je pokazao i dogovorom sa kompanijom HTC i (neuspešnim) telefonom HTC First, koji pokreće "fejsbukovani" Android.

The Verge podseća da se Kanađani nadaju da će do kraja novembra znati kakva je dalja sudbina kompanije, kao i da se pričalo da su zainteresovani i Samsung, Google, pa čak i Apple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: