591 milion Kineza na Internetu

Broj korisnika interneta u Kini porastao je na 591 milion, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopštio je danas kineski Centar za informacije o internet mreži.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

11:12

Default images

Prema podacima Centra, broj ljudi koji koriste internet preko telefona i drugih bežičnih sredstava povećao se za 20 odsto u prethodnoj godini, i sada iznosi 464 miliona. Ovim je procenat Kineza koji koriste internet porastao na ukupno 44 odsto.

Internet provajderi u Kini pokušavaju da iskoriste veliku popularnost pametnih telefona, tablet računara i drugih bežičnih aparata prodajom posebnih sadržaja za korisnike ovih uređaja.

Vlasti u Kini ohrabruju upotrebu interneta u poslovne i obrazovne svrhe, ali istovremeno pokušavaju da spreče pristup materijalu koji smatraju subverzivnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: