Ubuntu za smartfone sledeće godine?

Iz Canonicala stižu informacije da bi Ubuntu operativni sistem za smartfone mogao biti dostupan sledeće ili već krajem ove godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

11:39

Default images

Na sajmu Computex globalni marketing menadžer kompanije koja stoji iza Ubuntua, Džon Bernard, rekao je da će kasnije ove godine Canonical izdati saopštenje o ovom OS-u, ali nije precizirao da li će saopštenje pratiti i izlazak ove platforme, piše IDG News.

Međutim, na pitanje može li se lansiranje očekivati kasnije ove ili sledeće godine, Mark Šatlevort, osnivač Canonicala, odgovorio je sa - "možda", a detalji o ovom operativnom sistemu nisu poznati.

Na Computexu je prikazan i projekat Ubuntu for Android, koji smartfon na Androidu pri povezivanju na dok povezan sa monitorom pretvata u PC koji pokreće Ubuntu, pružajući sve mogućnosti desktop verzije ovog OS-a.

Više o ovom projektu, predstavljenom u februaru ove godine, možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: